* Zaloguj   * Rejestracja

Ostatnia wizyta:
Obecny czas: Åšro Wrz 08, 2010 12:35 am
Zobacz posty bez odpowiedzi
Zobacz aktywne tematy

[ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  NastÄ™pna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Niecodzienne zjawisko
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 12:34 pm 

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 3:32 am
Około 3 tygodnie temu zadzwonił do mnie pewien pan i zapytał się czy mam czubatki złote na sprzedaż . Powiedziałem że mam dwie kurki mogę wysłać za 3 tygodnie jak jeszcze trochę podrosną . Pan się zgodził i powiedział jeszcze żebym do niego przedzwonił przed wysyłką ponieważ ma kłopoty z pamięcią . Tak też zrobiłem i wysłałem ptaki we czwartek.
I około 15 minut temu ptaki przyjechały do mnie z powrotem a na przekazie napisane ''odmowa przyjęcia'' . Naszczęście kurki mają się dobrze odrazu piły i jadły .
Obejrzałem jeszcze karton przed wypakowaniem ptaków i nie zauważyłem żeby był otwierany , tak jak zapakowane były ptaki tak do mnie wróciły , i nie wiem nawet czy ten pan zajrzał do środka - myślę że nie , może faktycznie zapomniał że zamawiał ptaki ?
Co wy o tym myślicie ? Czy mialiście podobne sytuacje ?

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 1:47 pm 

Dołączenie: Nie Lis 26, 2006 1:49 am
Pawi Król. Ja wysyłam już ptaki parę lat, praktycznie od kiedy istnieje wysyłka żywych ptaków ale z czymś podobnym jeszcze się nie spotkałem,może akurat miałem szczęście,bo niepoważnych ludzi na tym świecie nie brakuje.W związku z tym,że o ile się nie mylę podobna przygoda spotkała również Wanteda mam taką prośbę do wszystkich użytkowników by wszystkie takie przypadki zgłaszali na forum bo przecież żal tych ptaków,niektórzy po prostu nie mają serca,Dobrze byłoby podać dane osobowe takiej osoby by ustrzec innych przed pożal się boże takim hodowcą.Nie wiem czy nie naruszałoby to ustawy o ochronie danych osobowych ale można to rozwiązać w inny sposób.Zrozumiałbym tego hodowce gdyby przyjął ptaki i stwierdził,że coś mu tam nie odpowiada ,nakarmił je i po paru dniach odesłał z powrotem ale nie zaglądając nawet do środka to coś - ohydnego.

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 3:01 pm 

Dołączenie: Czw Lis 16, 2006 5:28 pm
Mimo tego że dzwoniłeś do niego zapomniał :co

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 4:14 pm 

Dołączenie: Pią Lis 10, 2006 11:53 am
Dziwny człowiek.Dzwonił pan do niego,żeby wyjaśnić tą sytuację?Szkoda,że nie można umieścić jego danych osobowych na PK.Niestety jak napisał Andrzej,naruszałoby to przepisy ustawy o ochronie danych osobowych.

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 5:27 pm 

Dołączenie: Sob Lis 18, 2006 6:51 am
Pawi Królu, a czy te kurki będą jeszcze na sprzedaż? Wiesz pewnie o tym że chcę jeszcze kupić czubatki złote. Jeżeli możesz to poślij mi jakieś zdjęcie na PW, a potem dogadamy sprawę. Ze mną nie będzie problemów :mrgreen:

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 6:41 pm 

Dołączenie: Nie Lip 30, 2006 3:55 pm
andrzej-ko napisał(a):
Nie wiem czy nie naruszałoby to ustawy o ochronie danych osobowych ale można to rozwiązać w inny sposób

Niestety, ustawa o ochronie danych osobowych nie zezwala na to.
Gdyby to był user forum, można rzucić jego nickiem o bruk, ale w innej sytuacji niestety nie możemy działać.

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 7:54 pm 

Dołączenie: Wto Wrz 26, 2006 7:28 am
A no miałem kiedyś taki przypadek też i wiem jak się Pawi Król czuł w tej chwili.
Pierwsze co przychodzi do głowy, to to- czy ptaki są jeszcze żywe, bo szkoda przecież tych zwierząt/ptaków które tylko i wyłącznie z naszych inicjatyw mają zmienić domniemane miejsce by być i żyć u kogoś innego- ..... a tu taki idiota się trafia :idea: :!:
Nie kumam takich ludzi i ich postępowania, no i kumać nie będę bo żabą nie jestem (nie ubliżając i im bo sa mądrzejsze od takich idiotów nie zdających sobie w ogóle sprawy z tego, na co skazują ptaki).
Nikomu nic złego nie życzę, ale aby taki cwel chociaż raz został gdzieś uwięziony na kilka dni bez jedzenia i picia i zobaczył jak to jest.

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 9:07 pm 

Dołączenie: Śro Wrz 27, 2006 8:52 pm
Może i macie rację, ale jeżeli ten gość serio ma zaniki pamięci, może choruje, nie ma sensu od razu kogoś oskarżać, ale jeżeli wie, że ma zaniki pamięci to przynajmniej mógł sobie to zapisać, dobrze, że ptakom nic nie jest.

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 10:21 pm 

Dołączenie: Nie Lis 26, 2006 1:49 am
mirras.NIe przesadzaj choćby ten gość faktycznie miał sklerozę to w momencie jak otrzymał ptaki to powinien sobie przypomnieć .

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Nie Paź 28, 2007 11:34 pm 

Dołączenie: Pią Sie 04, 2006 8:05 am
Wanted z tym epitetem to chyba przesadzieÅ›

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Pon Paź 29, 2007 12:47 am 

Dołączenie: Nie Lip 30, 2006 3:55 pm
syju napisał(a):
to chyba przesadzieÅ›

Nie chyba, a napewno !!!

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Pon Paź 29, 2007 2:01 am 

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 3:32 am
aga1975, te dwie kurki są na sprzedaż zrobię im fotki i prześlę .
Danych osobowych nie będę podawał tego pana , może faktycznie ma kłopoty z pamięcią , najważniejsze że ptaki są w dobrej kondycji i nic im nie jest .
Dadzio, dzwoniłem do niego w piątek wieczorem żeby się spytać jak kurki ale nikt nie odebrał telefonu , i numer wykasowałem , był to telefon stacjonarny .
Mogę tylko powiedzieć że wysyłałem ptaki do pana z miejscowości należącej do gminy o nazwie Błaszki

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Pon Paź 29, 2007 3:14 am 

Dołączenie: Sob Gru 30, 2006 8:29 am
A mi sie wydaje ze wcale nie przsadzil bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu a takie zachowanie ludzi jest karygodne,

Wanted napisał(a):
Nikomu nic złego nie życzę, ale aby taki cwel chociaż raz został gdzieś uwięziony na kilka dni bez jedzenia i picia i zobaczył jak to jest.
i tak by trzebabylo zrobic

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Pon Paź 29, 2007 4:27 am 

Dołączenie: Pią Mar 02, 2007 4:14 pm
W zeszłym roku "sprzedałem" klientowi 3 parki przepiórek, które zresztą wysłałem zanim dotarł do mnie przelew od niego (zapewniał, że wysłał, a ja naiwny jestem). Po 2 dniach od wysyłki otrzymuję paczkę z powrotem, ale w środku były tylko 3 ptaki oraz upisany przez tego jegomościa list w którym to nieudolnie wymienia rozliczne powody dla których był zmuszony wybrać sobie tylko 3 ptaki. Jego zdaniem były "za mało kolorowe"!!!. Zapewniał jednocześnie, że jest doświadczonym hodowcą. Napisał, że jeżeli z tych, które sobie zostawił będzie zadowolony to mi za nie zapłaci. Jak na razie nie zapłacił. :bleble

Innym razem sprzedałem na Allegro ptaki, też nie nauczony doświadczeniem wysłałem je przed otrzymaniem pieniędzy. Klient wystawił mi komentarz pozytywny po czym nigdy nie zapłacił. Kiedy dzwoniłem na podany nr. telefonu to nie odbierał. Na maile nie odpowiadał. Zdobyłem jego inny numer. Na pytanie o jego nazwisko usłyszałem,że nie jestem z Panem Prezesem umówiony. Do widzenia. :bleble :co

Temat postu:
PostWysÅ‚any: Pon Paź 29, 2007 5:41 am 

Dołączenie: Pią Sie 04, 2006 8:05 am
Ja to się tylko dziwie że za pare groszy (bo nie mówimy w tej chwili o drogich ptakach) ludzie potrafią robić takie rzeczy - normalnie czarna rozpacz

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
   [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  NastÄ™pna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości